جشن حافظ، یکی از مهمترین و معتبرترین مراسمهای سینمایی و تلویزیونی ایران، هر ساله با هدف تقدیر از دستاوردهای هنرمندان برگزار میشود. بیستوسومین دوره این جشن، شامگاه شنبه ۳ آذر در سالن وزارت کشور با حضور جمعی از هنرمندان و چهرههای برجسته سینما برگزار شد و برگزیدگان جشن حافظ این دوره معرفی شدند.
آغاز مراسم و یادآوری خاطرات در برگزیدگان جشن حافظ
مراسم با صدای تشویق حاضران آغاز شد و یکی از هنرمندان پیشکسوت با بیان احساسات خود بر روی صحنه آمد. او گفت: «امشب حال بدی دارم و همچنین حال خوشی دارم. یاد روزی افتادم که مادرم پس از چندین سال به قبرس آمد تا ما را ببیند.» این لحظات عاطفی، به خوبی نشاندهنده عشق و ارادت هنرمندان به خانواده و دوستانشان بود. او همچنین به یاد یاران و دوستانش که آرزوی چنین شبی را داشتند، بغض کرد و ابراز امیدواری کرد که روزی برای هیچ هنرمندی حکم ممنوعیت صادر نشود.
تقدیر از برگزیدگان جشن حافظ فیلمنامهنویسان و بازیگران
در ادامه مراسم، برگزیدگان جشن حافظ بهترین فیلمنامه سریال تلویزیونی به آیدا پناهنده و ارسلان امیری برای سریال «در انتهای شب» اهدا شد. آیدا پناهنده در این بخش بیان کرد: «خوشحالم که سریال «در انتهای شب» با اقبال عمومی مواجه شد. امیدوارم راهی در شبکه نمایش خانگی باز شود تا درباره مسائل مهمی که مردم تشنه شنیدن آن هستند، صحبت شود.»
جایزه بهترین بازیگر زن کمدی به سوگل خلیق برای بازی در سریال «دفتر یادداشت» تعلق گرفت. او پس از دریافت جایزه از رضا عطاران تشکر کرد. همچنین تندیس بهترین بازیگر مرد کمدی به قدرت الله ایزدی فر برای بازی در سریال «مگه تموم عمر چندتا بهاره» رسید که او نیز این تندیس را به حاضران تقدیم کرد و گفت: «این تندیس را که برای من خیلی قابل احترام است به شما تقدیم میکنم زیرا شما بودید که با خندهها و تشویقهایتان کاری کردید که من امروز اینجا باشم.»
تقدیر از بازیگران درام در برگزیدگان جشن حافظ
تندیس بهترین بازیگر زن درام به ژیلا شاهی برای بازی در سریال «داریوش» اهدا شد و تندیس بهترین بازیگر مرد درام به پارسا پیروزفر برای بازی در سریال «در انتهای شب» تعلق گرفت. پارسا پیروزفر در این بخش گفت: «اینکه یک بازیگر در گروه حرفهای و دوست داشتنی فرصت کار پیدا کند، یک موهبت است.»
تندیس بهترین کارگردانی سریال تلویزیون نیز به سامان مقدم برای سریال «افعی تهران» اهدا شد. همچنین تندیس بهترین سریال تلویزیون و پلتفرم آنلاین به محمد یمینی تهیهکننده سریال «در انتهای شب» محصول فیلمنت رسید.
برگزیدگان جشن حافظ تقدیر از هنرمندان موسیقی و چهرههای تلویزیونی
در ادامه برگزیدگان جشن حافظ ، تندیس بهترین ترانه فیلم به محسن چاووشی برای فیلم «بیبدن» و علیرضا قربانی برای فیلم «مست عشق» اهدا شد. تندیس بهترین چهره تلویزیونی نیز به مهران مدیری برای برنامه «گل یا پوچ» تعلق گرفت. مهران مدیری پس از دریافت جایزه گفت: «چه افتخاریست که این جایزه را از استاد و دوست عزیزم آقای فرمان آرا دریافت میکنم. این دهمین تندیس حافظی است که من میگیرم.»
جایزه ویژه هیئت داوران به احسان علیخانی برای ساخت «جوکر ۲» اهدا شد. او نیز از خانمهای کمدین که به جوکر تشریف آوردند، تشکر کرد.
تقدیر از فیلمهای سینمایی
در جشن برگزیدگان جشن حافظ تندیس بهترین فیلمبرداری به مسعود سلامی برای فیلم «خائنکشی» و تندیس بهترین تدوین به میثم مولایی برای فیلم «تفریق» رسید. همچنین تندیس بهترین موسیقی متن به ستار اورکی برای فیلم «خائنکشی» اهدا شد.
تندیس بهترین فیلمنامه به آرمان خوانساری برای فیلم «جنگل پرتقال» رسید. جایزه بهترین بازیگر زن به بنفشه صمدی برای فیلم «خورشید آن ماه» و الناز شاکردوست برای فیلم «بیبدن» تعلق گرفت. همچنین جایزه بهترین بازیگر مرد به رضا عطاران برای فیلم «روشن» و میلاد کیمرام برای فیلم «آسمان غرب» اهدا شد.
میلاد کی مرام در این بخش گفت: «تئاتر، سینما و هنر بدون حضور مردم هیچ ارزشی ندارد، ممنون که حمایت میکنید.»
اختتامیه برگزیدگان جشن حافظ
تندیس بهترین فیلم سینمایی به سروش صحت برای ساخت «صبحانه با زرافهها» اهدا شد. اما طبق بیانیه هیئت داوران هیچ فیلمی شایسته بردن تندیس حافظ شناخته نشد.
جشن حافظ، با تاریخچهای غنی که از سال ۱۳۷۶ آغاز شده است، همچنان به عنوان یک رویداد مهم فرهنگی در ایران باقی مانده و با تقدیر از هنرمندان، یادآور اهمیت هنر و فرهنگ در جامعه است. این مراسم نه تنها فرصتی برای تجلیل از برگزیدگان است، بلکه پلی است میان نسلهای مختلف هنری و انتقال تجربیات گرانبها.
منبع: خبرگزاری مهر
تاریخ آخرین آپدیت: ۵ام آذر ۱۴۰۳